Handen du aldrig glömmer

Jag vet inte hur många pokerhänder jag spelat totalt, men det lär vara bra många. Säkert flera hundra tusen, kanske till och med miljoner. Trots det är det nog bara en enda hand jag kan återberätta i detalj. Handen utspelade sig på 2/4 fixed limit på Partypoker. Det fanns en spelare vid bordet som jag kände igen. Jag hade suttit vid samma bord som honom många gånger och han var en så kallad regular vid dessa bord, precis som jag. Han spelade bra och i regel var jag vaksam när jag mötte honom i olika händer eftersom han var en stabil spelare som inte slösade bort pengar i onödan.

Just den här handen fick jag TT och höjde preflop. Ett par andra synade och den andra regularspelaren trebettade. De andra vid bordet foldade och jag synade tillsammans med de två andra som hade synat från början. Floppen var T hög med resten låga kort i olika färger. Jag tänkte att det var ett perfekt läge att checkraisa. Jag checkar, de två andra checkar och regularn bettar. Jag står nu i valet och kvalet. Ska jag raisa och antagligen skrämma bort de andra två spelarna eller bara syna och försöka behålla de andra i potten eftersom jag hade en enormt stark hand. Jag valde att syna. De andra två synade också. Turn kommer en Kung och jag bestämmer mig nu för att betta ut istället för att locka de två andra att syna och hoppas att regularn skulle höja då jag gissade att han hade AK och nu låg illa till. Jag bettar, de två andra synar, regular raisar och jag trebettar. De två andra foldar nu och regularn cappar och jag synar. River kommer en T till och jag har träffat fyrtalet och regularn har alltså bästa kåken. Jag bettar, han raisar, jag reraisar och han cappar. Jag synar och vinner. Han visade upp KK.

Jag fick nästan lite dåligt samvete men var samtidigt väldigt glad att jag vann potten då den hunnit bli ganska stor. Av alla händer jag spelat är det här den jag minns. Jag har fått ett par royal flush och andra anmärkningsvärda händer men av någon anledning har ingen av dessa etsat sig fast i minnet på samma sätt.

Alla pokerspelare har en eller ett par händer av det här slaget. Som en sidnotering kan jag förresten berätta att jag spelade i ett homegame för ett antal år sedan med några kompisar. Vi drack öl och spelade för småpengar. Jag minns inga detaljer i handen men när det var dags för showdown och folk ska visa vad dom har så säger den ena spelaren något i stil med ”Jag har färg eller stege, minns inte vilket som är bäst, men något av det i alla fall” och visar en dam hög straight flush.